נאום גטיסבורג של אברהם לינקולן על ידי אברהם לינקולן

בנובמבר 19, 1863, עמד אברהם לינקולן בפני הקהל בגטיסברג והציג נאום שהיה יחד קצר ועוצמתי. הנאום הזה, שנודע כ "נאום גטיסברג", הפך להיות אחד מהנאומים החשובים ביותר בהיסטוריה של ארצות הברית. במאמר זה נבחן את תוכן הנאום המרגש הזה, שנכתב על ידי הנשיא האהוב אברהם לינקולן, ונחקור את עמידתו במבחן הזמן.

תוכן עניינים

תוכן הנושא

תוכן הנושא

אברהם לינקולן היה אחד מנשיאי ארצות הברית האהובים ביותר והוא נזכר בשם שלטון מרץ ואמונה בעצמו. הנאומה שלו בגיטיסברג נחשבת לאחת מהנאומות הגדולות ביותר בהיסטוריה האמריקאית, והיא מכילה בתוכה מסרים חשובים של יחידות ואחדות בארצות הברית.

תוך כדי מלחמת האזרחים האמריקאית, לינקולן נסע לגיטיסברג כדי לזכור את החללים שנפלו בקרב הראשון שהתקיים במקום. בנאומתו, הוא העלה את חשיבות המאבק על מנת לשפר את המדינה ולקדם את עמדתה אזרחית בצורה של אחריות קולקטיבית. הוא הצהיר על התמדותו במעגל החיים ואת ההחלטות העיקריות שנקבעת בגורל של אומה ועם. בנוסף, הוא הדגיש את הצורך בחומריות ומוסריות בביצוע השמורה על אורך ימי היותם במהפכתיות במדינת עצמאות.

הקרב בגטיסבורג: הרקע ההיסטורי

הקרב בגטיסבורג: הרקע ההיסטורי

בוּרִית המקרב בְּגֵטִיסְבוּרְג נִקְרַאת גַּם בַּשָּם "הַמִּלְחָמָה הַאַּזְרַחִית הַאָמֵרִיקַנִית" וְהִיא הַמִּלְחָמָה הַאַּמֵרִיקַנִית הַשּׁמֵנִית הַכְּתוּבָה הַחָשׁוּבָה בַּעוֹלָם.

הַמַּהֲלוֹם הַחָכָמַה הוּא אָבְרָהָם לִּינְקוֹלְן, הַנַּשִּּיא הַשֵּשִּּית שֶׁל אַרְצוֹת הַבְרִית שֶׁכָּתַב אָתָּה אֶבֵּל בַּרִית הַסֶּדֶר אֶת הְוִיא דִבְרֶי הַתָּקִיעַה בְּבֵית הַסֵּפֶר הַבְּאֶרוֹק מֵאָמֵר ״נֹתַנִּים הוּא הָקַרַב, הוּא הכֻּדָשׁם״. מֵדֵרָג לְקָרוֹא אֶת הְשֵּמִים, לִּלְחוֹז אַת הְשֵּמִיּוֹת וּלְֵהְבִיאַם לִּגְאוּה.

ניבויים מחוברים בנאום – טקסט, רעיון וכוונה

ניבויים מחוברים בנאום - טקסט, רעיון וכוונה

האזכור שנשמע מפי הנשיא אברהם לינקולן בנאום שנאמר בגטיסברג בתחילת המאה ה-19, מהווה ניבוי מיוחד המחבר בתוכו מגוון של רעיונות וכוונות שהיו לנשיא זה. בטקסט ניתן למצוא את זיקתו של לינקולן לרעיון האמריקני של נצחון על העבדות והרעיון שהעם האמריקני יתמודד ביחד עם האתגרים של הזמן.

בנוסף, הכוונה בנאום מראה גם סיבתו המיוחדת, כשהוא תקף גם את האירועים המרכזיים של המלחמה האזרחית האמריקנית ואת ההיסטוריה של נצחון מאז עירונאות הייסוד. דבר המראה את רעיונות הפלורליזם והקהילה האמריקנית, כשהמדיניות ההפרטית נראית כמדיניות המגבילה לבושת המדינה התומכת בדמוקרטיה.

חשיבות הנאום להיסטוריה האמריקנית

חשיבות הנאום להיסטוריה האמריקנית

בנאום גטיסברג של אברהם לינקולן, המוכר גם כנאום "ההזדהות הלאשראלית", חשוב מאוד להיסטוריה האמריקנית. נאום זה נאמר במהלך מלחמת האזרחים האמריקאית, והוא מייצג בצורה מרשימה את עקרונות החירות והשוויון שהתפשטו בארצות הברית.

בנאום זה, אברהם לינקולן מעצב מחדש את ראיית העולם של אמריקה, ומאשר את חשיבותם של חירות ושוויון לכל האזרחים. בנוסף, הנאום מאמין באידיאלים של יחד אנו מתפתחים וגדלים יחד, כדי לפתח מערכת שוויון וצדק בארצות הברית.

שאלות ותשובות

ש: מה היה הכיותרון של אברהם לינקולן בעבור הכנסיית גטיסברג?
ת: הכיותרון של אברהם לינקולן היה יכולתו לעצב ולהושיע את האמריקאים בתקופה הקשה של מלחמת האזרחים באמריקה.

ש: מה מופיע באותה העת ממצאי תגובה של הציבור לכנסיית גטיסבורג?
ת: בעבודה "כנסיית גטיסבורג" מתוארת התגובה החיובית והעמוקה של הציבור לנאום של אברהם לינקולן באותה עת.

ש: איזה מסר ראשוני הביא אברהם לינקולן בכנסיית גטיסבורג?
ת: בכנסיית גטיסבורג, לינקולן דובר על חשיבות החופש והשוויון בין כל אדם, בלי קשר למעמדו או רקעו.

ש: מדוע היא נחשבת לאחד מנאומי הדיבור המשפיעים בהיסטוריה של ארצות הברית?
ת: כנסיית גטיסבורג נחשבת לאחד מנאומי הדיבור המשפיעים בהיסטוריה של ארצות הברית מאחר שהיא חידרה לנשמותיהם של הקהל שלה, שום כיוון חדש ב中冊根策.

תובנות ומסקנות

לסיכום, נאמר כי נאום גטיסברג של אברהם לינקולן הוא אחד הנאומים המשפיעים ביותר שנאמרו על אדמת ארצות הברית. במילים פשוטות וחכמות, לינקולן הצליח להכניס את עמי הארץ לתהליך של ריעום ושינוי, ולמקם את עקבותיו של המרד האזרחי במקום המתאים. כשמתיימת המופת שהוא עשה, אנו מבינים שמילים של שלום, שוויון וחירות יכולות לשנות את העולם לטובה.

כתיבת תגובה